Μάϊος 2014
Πρόγραμμα Στατικών Μελετών ΡΑΦ
Νέα Έκδοση 4.2.0

Συνάδελφοι,

 

Με το ενημερωτικό δελτίο του ΤΟΛ®, λαμβάνετε τα τελευταία νέα για τον ΤΟΛ® και τα προϊόντα του.

Με το τεύχος αυτό, σας ενημερώνουμε για την κυκλοφορία της έκδοσης v4.2 του ΡΑΦ, του προγράμματος στατικών μελετών του ΤΟΛ®, με νέες δυνατότητες και βελτιώσεις. Η έκδοση αυτή ολοκληρώνει και εμπλουτίζει το ΡΑΦ στο επίκαιρο θέμα των ενισχύσεων υφισταμένων κτηρίων.

Εφαρμόζοντας τις διατάξεις του ΕΚ8-3 και του ΚΑΝ.ΕΠΕ.,
η επιρροή των τοιχοπληρώσεων στη φέρουσα ικανότητα του κτηρίου, συνυπολογίζεται τόσο στην ελαστική αντισεισμική ανάλυση, όσο και στην ανελαστική στατική υπερωθητική ανάλυση. Συνυπολογίζοντας τις τοιχοπληρώσεις έχουμε ακριβέστερη προσομοίωση, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό σε περιπτώσεις ασυνέχειας τοιχοπληρώσεων όπως π.χ. σε κτήρια με Pilotis.

Επίσης με τη νέα έκδοση του ΡΑΦ, υπολογίζονται πλήρως τα εμφατνωμένα και τα παράπλευρα τοιχώματα, που δίνουν λύση σε πολλές περιπτώσεις ενισχύσεων κτηρίων.

Ακόμα στην έκδοση αυτή συμπεριλαμβάνονται πλέον και οι παλαιοί αντισεισμικοί κανονισμοί του 1959, του 1985 και ο ΝΕΑΚ του 1995, πλήρως ενταγμένοι στο περιβάλλον εργασίας του ΡΑΦ.


Προσφορά Μαΐου!

Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του ΡΑΦ v4.2, ο ΤΟΛ προσφέρει έκπτωση 15% σε όλο τον τιμοκατάλογο έως 31/05/2014 !

Στη νέα έκδοση έχουν προστεθεί νέες δυνατότητες χειρισμού δεδομένων, νέοι πίνακες αποτελεσμάτων, και έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις και διορθώσεις σε πολλά εργαλεία του ΡΑΦ.

Μπορείτε πολύ γρήγορα να γνωρίσετε τις νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά του ΡΑΦ αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να παρακολουθήσετε τις νέες βιντεοσκοπημένες παρουσιάσεις των νέων δυνατοτήτων ΡΑΦ.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για τις εφαρμογές μας.

Νέες δυνατότητες ΡΑΦ


 • Συνυπολογισμός των τοιχοπληρώσεων
  Η επίδραση των τοιχοπληρώσεων μπορεί να συνυπολογίζεται στην ελαστική αντισεισμική ανάλυση σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΚ8-1 και του ΚΑΝ.ΕΠΕ. Οι τοιχοπληρώσεις μπορούν επίσης να συνυπολογίζονται και στην ανελαστική υπερωθητική ανάλυση, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΚΑΝ.ΕΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη και την μη ελαστική συμπεριφορά του υλικού των τοιχοπληρώσεων.

 • Δείτε το σχετικό βίντεο.
 • Εμφατνωμένα και παράπλευρα τοιχώματα.
  Στις ενισχύσεις προσφέρεται η νέα δυνατότητα τοποθέτησης εμφατνωμένων τοιχωμάτων εντός πλαισίων, με περιμετρική βλήτρωση τους και συγχρόνως συνυπολογισμό τους στην ελαστική και ανελαστική υπερωθητική ανάλυση, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΚΑΝ.ΕΠΕ. Επίσης εισάγεται στις ενισχύσεις, η νέα δυνατότητα τοποθέτησης παράπλευρων, σε επαφή με υφιστάμενα πλαίσια τοιχωμάτων και με πλευρική συρραφή τους στις δοκούς και τα υποστυλώματα των πλαισίων.

 • Δείτε το σχετικό βίντεο.
 • Παλαιότεροι αντισεισμικοί κανονισμοί.
  Πλήρης ένταξη στο ΡΑΦ των παλαιότερων ελληνικών αντισεισμικών κανονισμών. Σε υφιστάμενα κτήρια, οι αντισεισμικοί υπολογισμοί μπορούν πλέον να εκτελούνται και με τους παλιούς αντισεισμικούς κανονισμούς του 1959, του 1985 ή του ΝΕΑΚ του 1995.

 • Δείτε το σχετικό βίντεο.
 • Αναρίθμηση δεδομένων
  Στο θέμα της διαχείρισης των δεδομένων μιας στατικής μελέτης, το ΡΑΦ προσφέρει πλέον την δυνατότητα της πλήρους ή μερικής αναρίθμησης της ονοματολογίας των δομικών στοιχείων ενός κτηρίου, με ελεύθερες τις επιλογές στον χρήστη, του λεκτικού προθέματος και της ακολουθίας της αρίθμησης.

 • Δείτε το σχετικό βίντεο.
 • Προσθήκες - Βελτιώσεις - Διορθώσεις
  Δείτε αναλυτικά τον πλήρη κατάλογο με τις προσθήκες, βελτιώσεις και διορθώσεις του ΡΑΦ εδώ.
 •  

  www.tol.com.gr

  Τεχνικός Οίκος Λογισμικού - ΤΟΛ Ε.Ε.

  Καρτερού 60

  71201 Ηράκλειο

  Τηλ. +30 2810 332684

  Fax. +30 2810 332945

  info@tol.com.gr

  Ακολουθείστε τον ΤΟΛ
  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
  Facebook GPlus Twitter Youtube Email