Νέα Έκδοση ΡΑΦ v6.9.x
Νέος τρόπος ενεργοποίησης και ασφάλειας του ΡΑΦ.
Νέα διαδικασία απόδοσης φορτίων επιφανειών φόρτισης.
Βελτιστοποίηση διατμητικών αντοχών μελών Ο/Σ.
Ιούλιος 2018

Συνάδελφοι,

Ο ΤΟΛ® βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διάθεση της νέας έκδοσης v6.9 του ΡΑΦ!

Η έκδοση αυτή, διατίθεται δωρεάν στα πλαίσια της υποστήριξης των χρηστών του ΡΑΦ. Αν είστε κάτοχος ενεργού συμβολαίου τεχνικής υποστήριξης του ΤΟΛ, μπορείτε να την κατεβάσετε άμεσα, από την προσωπική σας περιοχή στο www.tol.com.gr

Με τη νέα αυτή έκδοση του ΡΑΦ, εγκαινιάζουμε τη νέα πολιτική ταυτοποίησης των κατόχων του ΡΑΦ. Αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, αυτοματοποιήσαμε πλήρως τη διαδικασία ενεργοποίησης και καταργήσαμε την τηλεφωνική λήψη κωδικών! Η ενεργοποίηση του ΡΑΦ θα γίνεται εύκολα και ταχύτατα μέσω διαδικτύου και μάλιστα οποιαδήποτε ημέρα και ώρα!

Αρκεί πλέον το κατέβασμα και η εγκατάσταση της εφαρμογής! Ξεχάστε την αναμονή για να λάβετε το κλειδί usb-HASP(1)! Στην πρώτη εκτέλεση του ΡΑΦ, η ενεργοποίηση γίνεται με το πάτημα ενός πλήκτρου και τους προσωπικούς σας κωδικούς! Ακόμα ευκολότερη θα είναι η επέκταση της σύνθεσή σας με νέες υπομονάδες, αφού δεν χρειάζεται να κάνετε καμία ενέργεια, παρά μόνο να τρέξετε το ΡΑΦ όπως πάντα! Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα υπηρεσία θα βρείτε εδώ και εδώ.

Στη νέα έκδοση v6.9 του ΡΑΦ αναμορφώθηκε πλήρως η διαδικασία απόδοσης φορτίων των επιφανειών φόρτισης. Οι πολύπλοκες φορτιστικές καταστάσεις π.χ. σε επιφάνειες φόρτισης στεγών λόγω ανεμοπιέσεων βάσει του ΕΚ1.0, αντιμετωπίζονται πλέον με προσομοίωση και επίλυση υποσυστημάτων κανάβων γραμμικών πεπερασμένων στοιχείων. H διακριτοποίηση είναι τέτοια ώστε τα αποδιδόμενα φορτία σε μηκίδες/ζυγώματα να είναι πάντα αρκούντως ακριβή. Η νέα αυτή μέθοδος γενικά χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό σταθερότητας και αξιοπιστίας, σε σχέση με την μέθοδο των γεωμετρικών επιφανειών επιρροής την οποία αντικαθιστά (βλ. εγχειρίδιο Θεωρητικής τεκμηρίωσης ΡΑΦ σελ. 187 εδώ).

Επίσης στην νέα έκδοση v6.9 του ΡΑΦ εντάχθηκε η δυνατότητα βελτιστοποίησης της διατμητικής αντοχής δομικών μελών Ο/Σ μέσω αυτόματου βέλτιστου προσδιορισμού της γωνίας των θλιβόμενων διαγωνίων. Αυτό πραγματοποιείται βάσει των προδιαγραφών του ΕΚ2.1 λαμβάνοντας όμως υπόψη και τους σχετικούς περιορισμούς του ελληνικού εθνικού προσαρτήματος.

Στην διαδικασία αυτή η γωνία των θλιπτήρων είτε εισάγεται από τον χρήστη ή εναλλακτικά το ΡΑΦ προσδιορίζει αυτόματα την ελάχιστη γωνία μέγιστης διατμητικής αντοχής (βλ. Εγχειρίδιο Ο/Σ σελ. 46, εδώ και Οδηγό Χρήσης ΡΑΦ σελ. 39, εδώ ). Επίσης στην νέα έκδοση, προστέθηκε η δυνατότητα συνυπολογισμού των λοξών ράβδων διατμητικού οπλισμού για στατικά φορτία σε υφιστάμενα κτήρια (βλ. Εγχειρίδιο Αποτίμησης σελ. 31 και σελ. 40 εδώ).

Όπως σε κάθε νέα έκδοση του ΡΑΦ έτσι και σε αυτήν, έχει ενταχθεί μια σειρά από περαιτέρω σημαντικές νέες δυνατότητες, βελτιώσεις και σταθεροποιήσεις, μετά και από αξιολόγηση παρατηρήσεων και υποδείξεων των χρηστών του ΡΑΦ. Περισσότερα στο αρχείο εκδόσεων του ΡΑΦ.

* Παρακαλούμε λάβετε υπόψη σας ότι τα γραφεία του ΤΟΛ θα παραμείνουν κλειστά από 6/8/2018 έως 17/8/2018.

(1) Το κλειδί usb-HASP καθίσταται πλέον προαιρετικό και αφορά όσους επιθυμούν πολλαπλές θέσεις εργασίας μιας άδειας ΡΑΦ. Όσοι χρήστες κατέχουν ήδη κλειδί hasp μπορούν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν ή να ζητήσουν την μετάβαση στο νέο τρόπο αυθεντικοποίησης χωρίς κλειδί usb-HASP

www.tol.com.gr

Τεχνικός Οίκος Λογισμικού - ΤΟΛ Ε.Ε.

Καρτερού 60

71201 Ηράκλειο

Τηλ. +30 2810 332684

Fax. +30 2810 332945

info@tol.com.gr

Ακολουθείστε τον ΤΟΛ
στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Facebook GPlus Twitter Youtube Email

ΡΑΦ - Υπομονάδες Εγχειρίδια ΡΑΦ Video ΡΑΦ