Νέα Έκδοση ΡΑΦ v7.1
Απρίλιος 2019
Πολυμελείς Μεταλλικές &
Σύμμεικτες Διατομές στο ΡΑΦ

Συνάδελφοι,

Ο ΤΟΛ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει σήμερα, τη διάθεση της νέας υπομονάδας του ΡΑΦ «Πολυμελείς Μεταλλικές & Σύμμεικτες Διατομές»!

Με τη νέα υπομονάδα, το ΡΑΦ δίνει στο μηχανικό τη δυνατότητα να συνθέσει δύο ή περισσότερες διατομές μορφοχάλυβα, σε μία ενιαία διατομή και να την αποδώσει σε κάποιο δομικό μέλος.

Η ένταξη πολυμελών μεταλλικών & σύμμεικτων διατομών στο ΡΑΦ, ανοίγει νέους δρόμους και δίνει στο χρήστη του ΡΑΦ, σημαντικές δυνατότητες διαμόρφωσης και οικονομίας στις μεταλλικές κατασκευές!

Συνήθη πεδία εφαρμογών πολυμελών διατομών :

Μεταλλικά ή Σύμμεικτα υποστυλώματα με πολυμελή διατομή

Με τη συγκόλληση είτε ολόκληρης διατομής Η είτε ½Η στον κορμό μιας διατομής υποστυλώματος Η, μονόπλευρα ή αμφίπλευρα όπως φαίνεται στις εικόνες, επιτυγχάνουμε δομικά μέλη από μεταλλικά υποστυλώματα με δύο ισχυρούς άξονες! Τέτοια υποστυλώματα επιτρέπουν τα μεταλλικά πλαίσια να λειτουργούν σε δύο διευθύνσεις καθώς επίσης και τη δημιουργία συνδέσεων ροπής, σε δύο διευθύνσεις. Κατά συνέπεια μπορούμε να αποφύγουμε διαγώνιους συνδέσμους σε πλαίσια και πράγμα που δίνει μεγαλύτερη ευελιξία διαμόρφωσης της κατασκευής

Μεταλλικοί σύνδεσμοι από πολυμελείς διατομές

Οι διμελείς διατομές συνδέσμων από γωνιακούς συμμετρικούς ή ασύμμετρους μορφοχάλυβες τύπου L αλλά και μορφής U, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 8.1, προσφέρουν εξαιρετική κατασκευασιμότητα, αποτελεσματική λειτουργία των συνδέσμων και μεγάλη οικονομία υλικού!

Δοκοί με ενισχύσεις κορμών και πελμάτων

Με συγκόλληση μεταλλικών λεπίδων ή και τμημάτων μορφοχάλυβα ½Η, στον κορμό ή στα πέλματα μεταλλικών δοκών διατομής Η, επιτυγχάνουμε αύξηση της αντοχής της δοκού, εκεί μόνο όπου χρειάζεται!

Επιτυγχάνουμε με τον τρόπο αυτό σημαντική οικονομία καθώς μπορούμε να επιλέξουμε ελαφρύτερη μεταλλική ή σύμμεικτη διατομή σε όλο το μήκος μιας δοκού την οποία ωστόσο θα ενισχύσουμε μόνο όπου απαιτείται!

Περισσότερα για τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά της νέας υπομονάδας στο νέο αναλυτικό εγχειρίδιο του ΡΑΦ «Πολυμελείς Μεταλλικές & Σύμμεικτες Διατομές».

Επίσης, στην νέα έκδοση v7.1 του ΡΑΦ προστέθηκαν νέες δυνατότητες όπως :

  • Νέα δυνατότητα αντιγραφής και συγχρόνως στροφής συνόλου ή μέρους κάτοψης κτηρίου.
  • Νέα δυνατότητα διάσπασης διατομής πυρήνα ανελκυστήρα Ο/Σ στα επιμέρους μέλη του.
  • Προσθήκη νέων τύπων συνδέσεων στα άκρα μεταλλικών συνδέσμων.
  • Νέα δυνατότητα ‘ανοίγματος’ προς τροποποίηση από τον χρήστη των δεδομένων των πρότυπων μεταλλικών συνδέσεων.

Δείτε αναλυτικά όλες τις προσθήκες και αλλαγές της νέα έκδοσης στο αρχείο εκδόσεων του ΡΑΦ.

Ειδική Εαρινή Προσφορά

20% Έκπτωση img

Σας υπενθυμίζουμε ότι μέχρι 10 Μαΐου 2019, ισχύει η εαρινή έκπτωση 20% σε όλα τα προϊόντα μας! Η εαρινή έκπτωση εφαρμόζεται στις ήδη μειωμένες τιμές για κατόχους άλλων εφαρμογών, νέους μηχανικούς και φοιτητές – αποφοίτους! Και όπως πάντα, ανάλογα με το ύψος των αγορών σας κερδίζετε πρόσθετη κλιμακωτή έκπτωση μέχρι 45% αλλά και εξόφληση σε πολλές άτοκες δόσεις! Διαμορφώστε μόνοι σας στο διαδραστικό τιμοκατάλογο του ΤΟΛ® τη σύνθεση που σας ενδιαφέρει!

Τιμοκατάλογος ΤΟΛ®

ΤΟΛ eshop image

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο ΤΟΛ® προσφέρει προνομιακές τιμές για κατόχους αντίστοιχων προγραμμάτων, νέους μηχανικούς, συνδρομητές και φοιτητές καθώς και πρόσθετη έκπτωση, ανάλογα με το ύψος των αγορών σας.

Με τον τιμοκατάλογο του ΤΟΛ® μπορείτε να διαμορφώσετε εύκολα και απλά τη σύνθεση που σας ενδιαφέρει, να επιλέξετε την κατηγορία τιμών στην οποία εντάσσεστε και να δείτε άμεσα το τελικό κόστος και την έκπτωση στο καλάθι των αγορών σας!

Εκμεταλλευτείτε το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα του ΤΟΛ® και αποκτήστε σήμερα το ΡΑΦ με εξόφληση με πιστωτική κάρτα σε πολλές άτοκες δόσεις.

O ΤΟΛ® στο Youtube

ΤΟΛ Youtube image

Εγγραφείτε στο κανάλι του ΤΟΛ® στο Youtube, για να ενημερώνεστε έγκαιρα για τη διάθεση νέων βιντεοσκοπήσεων χρήσης των εργαλείων και των δυνατοτήτων του ΡΑΦ στην εκπόνηση στατικών μελετών σε μια ευρεία γκάμα κτηριακών έργων.

O ΤΟΛ® στο Facebook

ΤΟΛ Facebook image

Ακολουθείστε τον ΤΟΛ® στο Facebook για να παρακολουθείτε την εξέλιξη του ΡΑΦ, τον προγραμματισμό δωρεάν σεμιναρίων και παρουσιάσεων, καθώς και αναρτήσεις για ενδιαφέροντα τεχνικά θέματα στατικής και αντισεισμικής μηχανικής.

www.tol.com.gr

Τεχνικός Οίκος Λογισμικού - ΤΟΛ Ε.Ε.

Καρτερού 60

71201 Ηράκλειο

Τηλ. +30 2810 332684

Fax. +30 2810 332945

info@tol.com.gr

Ακολουθείστε τον ΤΟΛ
στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Facebook GPlus Twitter Youtube Email

ΡΑΦ - Υπομονάδες Εγχειρίδια ΡΑΦ Video ΡΑΦ